Investește cu noi

în viitorul tău!

testimoniale

Bună tuturor! Am dori ca prin aceasta postare să vă împărtăşim câteva idei despre experiența noastră cu OpenJobLine. Eu, Beatrice Grigoriu, și sora mea, Bianca Grigoriu, putem afirma cu încredere că această colaborare ne-a adus doar beneficii. Amândouă am absolvit Şcoala Postliceala "Radu Miron" Vaslui, în cadrul căreia am avut la dispoziţie toate mijloacele necesare pentru o pregătire cât mai bună ca asistent medical: profesori, medici si asistenţi medicali calificaţi și foarte bine pregătiţi, materiale si instrumente medicale in cadrul scolii si posibilitatea de a realiza stagiu practic in spital), beneficiind, de asemenea, de contractul cu Germania și având la dispoziţie profesori de germană foarte bine pregătiţi. După absolvirea școlii și promovarea examenelor, inclusiv Germană B2, noi și ceilalţi colegi ai noştri am participat, pe durata a trei săptămâni, la cursuri de specialitate în limba germană cu profesori și asistenți germani foarte bine pregătiţi, aşadar am avut ocazia să ne îmbunătăţim cunoştintele teoretice și, mai ales, cele practice. La terminarea acestor cursuri am fost repartizaţi fiecare la locul de muncă stabilit anterior. Aici, eu personal am întâlnit oameni de calitate care mi-au oferit suportul și ajutorul lor, oameni care mi-au zis "Respect!" după ce mi-au ascultat povestea pentru faptul că într-un timp atât de scurt (trei ani) și la o vârstă destul de fragedă am reuşit să realizez o pregătire ca asistent medical, să vorbesc aproape fluent limba germană și că am avut curajul să plec din țară și să lucrez printre străini, toate acestea, repet, întâmplându-se într-un interval scurt, în timp ce alți oameni înca se gândesc ce drum să aleagă în viaţă. Aceasta colaborare cu OpenJobLine a fost o şansă minunată pentru viitorul nostru, un punct de plecare foarte bun în cariera noastră și de aceea le suntem recunoscătoare.

BEATRICE ȘI BIANCA GRIGORIU DIN VASLUI ÎN NOIEMBRIE 2019

plecare SEPTEMBRIE 2019, acum în Röthenbach, Allgäu

Dacă am putea da timpul înapoi, am face aceeași alegere, aceea de a pleca în Germania alături de Open Job Line care ne-a asigurat un loc de muncă încă de la început ca asistent medical. Colega și amica mea Diana este aici cu prietenul său, tot coleg cu noi la Radu Miron Vaslui, iar eu aștept ca prietena mea, care m-a vizitat deja de câteva ori, să vină aici, bineînțeles ca asistent medical. Ea beneficiază în prezent de același program de care am beneficiat și eu, trei ani de formare profesională și lingvistică asigurate de OpenJobLine. Urmează să termine acum, în august 2020. Vă așteptăm aici!

ȘTEFAN CALINCIUC ȘI DIANA BERBECI DIN VASLUI ÎN DECEMBRIE 2019

plecare SEPTEMBRIE 2019, acum în WILHELMSHAVEN

După ce am terminat Șc. Post. FEG Bârlad, AMG, după un curs semi-intensiv de germană asigurat de OpenJobLine și dupa examenul de limbă B2 am plecat în Germania unde am fost apreciat imediat și am putut progresa rapid. Trebuie sa spun că foarte multe depind și de tine, de cât de bine știi limba și de cât de implicat ești. Încet, încet îți dai seama că ai multă responsabilitate, dar și că ai capacitatea să le faci față cu brio, chiar dacă uneori mai ai îndoieli. Mi-au fost propuse cursuri de specializare încă din primele 6 luni la locul de muncă. Acum am deja experientă în rezidențe pentru persoane vârstnice, în spitale și clinci pe secțiile chirurgie generala, chirurgie toracică, chirurgie accidente (Unfallchirurgie). Am activat într-unul dintre cele mai bine cotate spitale din Stuttgart. Sper să ajung în curând și la Robert Bosch, cel mai important spital din regiune. Cu siguranță voi ajunge să lucrez și pe secțiile mele de vis, oncologie, neurologie și psihiatrie. Peste câțiva ani mă voi intoarce în Romănia unde îmi doresc să mă integrez rapid în sistemul de acasă și să fac schimb de experiență cu colegii mei, dacă se poate spune așa. Mult succes și putere de muncă tuturor celor care vor să înceapă o cariere de AMG în Germania încă din prima zi în această țară! Nu fugiți după rezultate rapide și învățați limba cât se poate de mult în România!

ROBERT COCINDĂU DIN BÂRLAD ÎN NOIEMBRIE 2019

Plecare SEPTEMBRIE 2018, acum în STUTTGART

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen. Sunt bucuroasă că la locul de muncă am parte de o echipa care mă susține necondiționat și care mă ajută ori de câte ori este nevoie, desigur și eu fac tot posibilul să învăț și să îmi îndeplinesc sarcinile pe care le am. Importante sunt lucrul în echipa, comunicarea și să ai o atitudine cât mai pozitivă. Locuința oferită este pe termen nelimitat, iar angajatorii s-au ocupat personal de amenajarea acesteia, astfel am tot ce îmi trebuie și mă declar mulțumită.

Mulțumesc echipei OpenJob pentru pregătirea mea și pentru șansă oferită în a profesa că asistent medical!

PETRONELA-IULIANA ANGHELUȚĂ DIN GALAȚI (în alb stânga sus)

plecare martie 2019, acum în BAD WIMPFEN

Un viitor mai bun… cu toții ne dorim asta, sistemul nostru însă nu ne permite sa ne îndeplinim visele și este păcat pentru că acum ne-a câștigat o altă țară. Dupa ce am absolvit Școala Sanitară Radu Miron, unde am beneficiat de bursa de studiu și de curs de germană gratuit 3 ani de zile, am plecat în Germania ca AMG unde locuiesc în prezent. Este o țară cu oportunități la tot pasul, o țară cu adevărat frumoasă care îmi dă “aripi sa zbor”. Aș avea multe de povestit, despre ce înseamnă plecarea în Germania, despre cum m-am acomodat la serviciu, primul contact cu colegii, schimbarea stilului de viață...Rezum totul într-o propoziție: orice început este greu. După 9 luni de zile am înțeles cu adevărat că este important ce fac și mai important cum îmi fac activitatea, pentru că de mine depind vieti. Cu siguranța vreau să evoluez, să fac studii în continuare, dar plecarea în Germania a fost primul și cel mai important pas care îmi definește noua viață. Vă mulțumesc!

PETRUȚA SAVIN DIN VASLUI (ÎN DREAPTA) ÎN IUNIE 2019

Plecare SEPTEMBRIE 2018, acum în STUTTGART

Eu și Elena lucrăm în prezent în AWO Seniorenzentrum am Stadtgarten Kornwerstheim că asistente medicale. Noi am fost colege trei ani la Școală Radu Miron din Vaslui unde am beneficiat de burse de studiu pe parcursul formării. Am frecventat împreună chiar și cursul de limba germană oferit de OpenJobLine, am mers împreună la examenul de B2 și am plecat tot împreună în Germania. Am fost foarte bucuroase că am putut lucra amândouă. Asta ne-a ajutat mult să ne adaptăm mai repede la nouă viață. Bineînțeles că noile începuturi nu sunt mereu ușoare, dar ne-am integrat rapid, am câștigat aprecierea colegilor prin spiritul de echipă, responsabilitate și muncă. Abia așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul, avem posibilitatea să evoluăm profesional, depinde doar de noi.

Când ne amintim cum veneau foști colegi de-ai noștri și ne povesteau despre experiențele lor în Germania, nu ne vine să credem că acum suntem și noi în acceași postura.

Lavinia Baban și Elena Butnaru DIN VASLUI ÎN IUNIE 2019

plecare octombrie 2018, acum în KORNWERSTHEIM, LUDWIGSBURG

Am fost foarte bucuroasă să fiu implicată în proiectul OpenJobLine alături de această frumoasă echipă care s-a mobilizat foarte bine, putând real să schimbe vieți și care merită toate felicitările. Puteți trăi o poveste adevarată, însă este o poveste după care nu vei mai fi același din simplul motiv că îți va arată viața așa cum, pun pariu că, nu ai privit-o niciodată. Succesul este 80% atitudine și 20% aptitudine. Mulțumesc OpenJobLine.

VIOLETA GNÜSCHKE DIN BUZĂU ÎN IUNIE 2019

Plecare MAI 2015, acum în SIGMARINGEN

Pregatirea pentru Germania a început în România, atât prin școala de asistenți medicali, cât și prin cursurile de germană oferite gratuit de OpenJobLine și examenul de limbă nivel B2. Ajunse în Germania, am fost instruite și puse în tema aprox. o lună, după care am fost repartizate la locul de muncă unde lucrăm și astăzi. Am fost privite cu ochi buni încă de la început pentru că eram motivate și capabile să luăm decizii corecte. Nu pot nega că am luat și decizii greșite uneori, însă nu a fost sfârșitul lumii. Am fost susținute și îndrumate de superiori. Limba germană este un must în Germania. Cu cât știi să vorbești mai bine limba, cu atât ești mai apreciat. Am întâmpinat dificultăți la inceput, nu doar cu limba. Însă trebuie să ai putere, orice început e greu, chiar și acasă în România. După un an, m-au avansat în funcția de șef de secție și după 2 ani vor sa mă trimită la o calificare superioară (Pflegedienstleitung – Director ingrijiri medicale). Prin toată această aventură am trecut alături de o buna prietenă și colegă. Suntem mulțumite de alegerea facută, locuim în apartamente frumoase, avem prieteni aici, iar familiile tot aici vrem să le întemeiem. Multumim OpenJobLine.

ISABELA NICOELTA OAE DIN PLOIEȘTI ÎN IUNIE 2019

Plecare OCTOMBRIE 2015, acum în KIRCHHEIM UNTER TECK, ESSLINGEN

În primul rând vreau să încep prin a mulțumi întregii echipe OpenJobline care mi-a asigurat în România curs de germană și bursă de studiu, astfel că eu pe parcursul celor 3 ani de formare nu am plătit nimic, ci doar a trebuit să învăț și să fiu serioasă și responsabilă. Fiecare persoană a contribuit în parte la formarea mea. Sunt încântată de locul meu de muncă. Lucrez în orașul Ehingen din Germania la Wohnpark St Franziskus .

Condițiile de muncă și programul sunt bune. Colegi sunt sociabili și înțelegători și mă bucur că pot avea o relație bună cu ei. Nu există aceea presiune sau acel stres din partea colegilor, Asta mă bucură mult. Este adevărat că și eu sunt o persoană implicată și cumunicativa la locul de muncă și asta ajută mult, ci siguranță. Lucrăm foarte mult în echipă și ne stabilim de la început ce obiective avem de atins pentru aceea zi . Încă un lucru important: am învățat că cel mai bine te formezi când lucrezi cu oameni. Relația mea cu bătrânii este una plăcută, ei sunt drăguți, mulți chiar glumeți și îmi oferă o anumită stare de bine.

Mulțumesc echipei și mă bucur că am studiat la Școală postliceală Radu Miron Vaslui .

Lavinia Pascariu DIN VASLUI ÎN IUNIE 2019

plecare OCTOMBRIE 2018, acum în EHINGEN

Când am decis să apelez la firma OpenJobLine, m-am bazat pe experiență celor care plecaseră deja în Germania și care ne-au împărtășit experiențele lor acolo. Am urmat cursul de germană gratuit, am făcut peste 700 de ore. Pe mine m-a ajutat faptul că orele de germană erau la clasa și nu online, învăț mai bine așa, cu profesorul și colegii lângă mine, este altă atmosfera. După examenul de B2 am plecat în Germania unde mi s-a făcut recunoastrea destul de repede și am putut lucra astfel aproape imediat că asistent medical generalist.Aici am întâlnit colegi amabili care nu m-au trata că pe o străină. În plus, lucrez împreună cu prietenă și colegă mea din Galați, Petronela. Îmi place că aici oamenii vin relaxați la serviciu, nu cum am văzut de multe ori acasă. Un sfat, dacă se poate: oamenii te ajută, dar tu trebuie să ceri ajutor mai întâi, să fii comunicativ și muncitor.

Gabriela Roșca DIN Galați ÎN IUNIE 2019

plecare MARTIE 2019, acum în NECKERTAL, OFFENAU

Colaborarea mea cu OPENJOB a început la finalul absolvirii. Mi s-a oferit posibilitatea să învăț limba germană într-un oraș din apropiere, deoarece orașul meu natal avea posibilități minime din acest punct de vedere. Atât costurile cazării, cât și ale cursului intensiv de germană au fost suportate integral de către OPENJOB. După 6 luni de studiu, am fost pregătită. Plecarea spre Germania a avut loc la data de 20 aprilie 2018, după care am fost preluați de la aeroport de colaboratorii OPENJOBLine. Prima experiență ca asistent medical în Germania este oarecum diferită de cea din România. Pe lângă diferențele lingvistice, există și o serie de informații organizatorice ce trebuiesc dobândite. Pas cu pas am fost încurajați să întrebăm, să învățăm, să descoperim. Astfel m-am integrat rapid în sistemul german, iar în prezent activez în spital. Au existat și perioade de incertitudine legate de locul de muncă, dar OPENJOB a fost prezent în permanență pentru a oferi ajutor și pentru a rezolva problemele fiecăruia - în eventualitatea în care au existat. Mulțumesc atât OPENJOB, cât și colaboratorilor acestora.

DELIA DIN BORȘA, MARAMUREȘ ÎN IUNIE 2019

Plecare APRILIE 2018, acum în STUTTGART

La începutul studiilor nu m-am gândit nici o clipă că după absolvire o să lucrez că și Asistent Medical Generalist în Germania. Am avut această oportunitate datorită firmei OpenJobLine și a cadrelor didactice ce ne-am călăuzit pașii spre o carieră de succes. Cursul de limba germană a fost finanțat de către firmă. Încurajez și alți studenți să aleagă această oportunitate. Cei care doriți un nou început și o experiență nouă nu ezitați să contactați membrii echipei OpenJobLine și să beneficiați de avantajele oferite. Doresc să mulțumesc membrilor firmei OpenJobLine pentru încrederea acordată, pentru susținere și pentru că lucrez că angajat calificat în domeniul meu în Germania. Pentru a ajunge aici am trecut prin multe experiențe de neuitat și de asemenea am susținut examenul de limbă nivelul B2 pe care l-am promovat. După promovarea examenului mi s-a oferit un loc de muncă în Germania, la o reședință de bătrâni, Seniorenzentrum Haus Phönix am Roggenbergin Lichtenau, Bayern. Condițiile de muncă sunt bune. Colegii sunt prietenoși,înțelegători și le place foarte mult muncă în echipă.Pentru a fi apreciat de angajator trebuie să fiți devotați meseriei voastre. Să nu uitați niciodată definiția Asistentului Medical și să respectați în îngrijirea celor aflați în suferință cele 14 nevoi fundamentale ale ființei umane. Mulțumesc încă o dată membrilor firmei OpenJobLine, iar celor interesați vă doresc mult succes.

ANDREEA ȚUPA DIN Botoșani ÎN IUNIE 2019

plecare OCTOMBRIE 2018, acum în LICHTENAU

Datorită firmei profesioniste OpenjobLine am ajuns să îmi împlinesc visul de a lucra într -o țară dezvoltată,precum Germania. Formarea mea că Pflegefachkraft cu Anerkennung a început în luna Octombrie, 2017 . Că să înveți limba germană îți trebuie multă voință,perseverență și profesori cu o bună pregătire profesională. Cursul de limbă germană a fost foarte bine structurat și mi -a oferit posibilitatea de a cunoaște noțiuni noi despre structurile sanitare din Germania .După cursurile oferite gratuit de firma OpenjobLine am susținut examenul B2, iar după promovarea examenului mi s -a oferit post de lucru că Pflegefachkraft în Germania lângă orașul Kempten la instituția AllgäuStift Seniorenzentrum Betzigau. Sunt foarte încântată de locul meu de muncă și de asemenea de colegii mei care m -au sprijinit încă de la început . Mulțumesc echipei OpenjobLine pentru transparența,seriozitate,profesionalism și nu în ultimul rând pentru dezvoltarea mea că OM pentru OAMENI.

Maria Jecu DIN GALAȚI ÎN IUNIE 2019

plecare Martie 2019, acum în BETZIGAU, OBERALLGÄU

Mă numesc Otilia și astăzi sunt asistent medical în Germania. Drumul meu a început în februarie 2018 când Firma OpenJob a venit și s-a prezentat în școala noastră din Botoșani. Recunosc că la început nu am avut încredere, deoarece sunt multe firme de recrutare pe piață, care promit multe, dar nu fac nimic. Dar era o șansă și am decis sa încerc. Am început cursurile gratuite de limba germană în februarie 2019. Sincer, la început mi s-a părut foarte greu și chiar am vrut sa renunț de câteva ori, dar încurajată de profesori să am răbdare și sa merg mai departe, nu am făcut-o. Cu timpul, cu multă determinare și ambiție, lucrurile au început să prindă contur. La început doar înțelegeam, apoi am început și să vorbesc. Pentru mine a contat foarte mult profesionalismul și încurajarea echipei OpenJob. Mai mult decât atât, m-a ajutat foarte mult relația apropiata și de suflet dintre mine și membrii echipei OpenJob. În Martie 2019 am susținut examenul de limbă germană și am obținut nivelul B2, necesar pentru a putea profesa în Germania. Și cu toate astea aveam enorme emoții pentru venirea mea în Germania. Dar totul a fost pregătit cu mult profesionalism, firma s-a ocupat de tot și am fost susținută din toate punctele de vedere, chiar și financiar. Am primit în scurt timp și recunoașterea diplomei de către statul german care îți dă dreptul sa profesezi ca asistent. Am început sa lucrez în Kempten. Aici am găsit o echipa extraordinara în care m-am integrat imediat. Colegii mei au apreciat ca vorbesc bine limba și că sunt bine pregătită profesional. M-au ajutat foarte mult și mi-au explicat de câte ori a fost nevoie ce nu am înțeles. Niciodată nu m-au făcut să mă simt străină și unii mi-au devenit în scurt timp prieteni. Pentru mine totul este un vis împlinit, un vis pe care firma OpenJob m-a ajutat să îl realizez.

OTILIA ROMANIUC DIN BOTOȘANI ÎN IUNIE 2019

Plecare MARTIE 2019, acum în KEMPTEN

Untitled-2

OpenJob mi-a oferit ocazia de a profesa în meseria pe care mi-am ales-o. S-a dovedit a fi o firma serioasă și mulțumită ei, practic astăzi în Germania meseria de asistent medical. Am învățat pas cu pas limba germană, am promovat examenul și astăzi lucrez într-un centru de îngrijire pentru persoane vârstnice în orașul Bad Wimpfen. Sunt bucuroasă că la locul de muncă am parte de o echipa care mă susține necondiționat și care mă ajută ori de câte ori este nevoie, desigur și eu fac tot posibilul să învăț și să îmi îndeplinesc sarcinile pe care le am. Importante sunt lucrul în echipa, comunicarea și să ai o atitudine cât mai pozitivă. Locuința oferită este pe termen nelimitat, iar angajatorii s-au ocupat personal de amenajarea acesteia, astfel am tot ce îmi trebuie și mă declar mulțumită. Mulțumesc echipei OpenJob pentru pregătirea mea și pentru șansă oferită în a profesa că asistent medical!

Petronela-Iuliana Angheluță
- galaȚi
plecare din martie 2019, acum în Bad Wimpfen
Untitled-3

În primul rând vreau să încep prin a mulțumi întregii echipe OpenJobline care mi-a asigurat în România curs de germană și bursă de studiu, astfel că eu pe parcursul celor 3 ani de formare nu am plătit nimic, ci doar a trebuit să învăț și să fiu serioasă și responsabilă. Fiecare persoană a contribuit în parte la formarea mea. Sunt încântată de locul meu de muncă. Lucrez în orașul Ehingen din Germania la Wohnpark St Franziskus . Condițiile de muncă și programul sunt bune. Colegi sunt sociabili și înțelegători și mă bucur că pot avea o relație bună cu ei. Nu există aceea presiune sau acel stres din partea colegilor, Asta mă bucură mult. Este adevărat că și eu sunt o persoană implicată și cumunicativa la locul de muncă și asta ajută mult, ci siguranță. Lucrăm foarte mult în echipă și ne stabilim de la început ce obiective avem de atins pentru aceea zi . Încă un lucru important: am învățat că cel mai bine te formezi când lucrezi cu oameni. Relația mea cu bătrânii este una plăcută, ei sunt drăguți, mulți chiar glumeți și îmi oferă o anumită stare de bine. Mulțumesc echipei și mă bucur că am studiat la Școală postliceală Radu Miron Vaslui .

Lavinia Pascariu
- Vaslui
plecare oct 2018, acum în Wohnpark St Franziskus, Ehingen
f

Datorită firmei profesioniste OpenjobLine am ajuns să îmi împlinesc visul de a lucra într -o țară dezvoltată,precum Germania. Formarea mea că Pflegefachkraft cu Anerkennung a început în luna Octombrie, 2017 . Că să înveți limba germană îți trebuie multă voință,perseverență și profesori cu o bună pregătire profesională. Cursul de limbă germană a fost foarte bine structurat și mi -a oferit posibilitatea de a cunoaște noțiuni noi despre structurile sanitare din Germania .După cursurile oferite gratuit de firma OpenjobLine am susținut examenul B2, iar după promovarea examenului mi s -a oferit post de lucru că Pflegefachkraft în Germania lângă orașul Kempten la instituția AllgäuStift Seniorenzentrum Betzigau. Sunt foarte încântată de locul meu de muncă și de asemenea de colegii mei care m -au sprijinit încă de la început .

Mulțumesc echipei OpenjobLine pentru transparența,seriozitate,profesionalism și nu în ultimul rând pentru dezvoltarea mea că OM pentru OAMENI.

Maria Jecu
- Galați
plecat martie 2019, acum în AllgäuStift Seniorenzentrum Betzigau
Untitled-4

În primul rând vreau să încep prin a mulțumi întregii echipe OpenJobline care mi-a asigurat în România curs de germană și bursă de studiu, astfel că eu pe parcursul celor 3 ani de formare nu am plătit nimic, ci doar a trebuit să învăț și să fiu serioasă și responsabilă. Fiecare persoană a contribuit în parte la formarea mea. Sunt încântată de locul meu de muncă. Lucrez în orașul Ehingen din Germania la Wohnpark St Franziskus . Condițiile de muncă și programul sunt bune. Colegi sunt sociabili și înțelegători și mă bucur că pot avea o relație bună cu ei. Nu există aceea presiune sau acel stres din partea colegilor, Asta mă bucură mult. Este adevărat că și eu sunt o persoană implicată și cumunicativa la locul de muncă și asta ajută mult, ci siguranță. Lucrăm foarte mult în echipă și ne stabilim de la început ce obiective avem de atins pentru aceea zi . Încă un lucru important: am învățat că cel mai bine te formezi când lucrezi cu oameni. Relația mea cu bătrânii este una plăcută, ei sunt drăguți, mulți chiar glumeți și îmi oferă o anumită stare de bine. Mulțumesc echipei și mă bucur că am studiat la Școală postliceală Radu Miron Vaslui .

Lavinia Baban si Elena Butnaru
- Vaslui
plecare oct 2018, acum în AWO Seniorenzentrum am Stadtgarten Kornwerstheim
e

La începutul studiilor nu m-am gândit nici o clipă că după absolvire o să lucrez că și Asistent Medical Generalist în Germania. Am avut această oportunitate datorită firmei OpenJobLine și a cadrelor didactice ce ne-am călăuzit pașii spre o carieră de succes. Cursul de limba germană a fost finanțat de către firmă. Încurajez și alți studenți să aleagă această oportunitate. Cei care doriți un nou început și o experiență nouă nu ezitați să contactați membrii echipei OpenJobLine și să beneficiați de avantajele oferite. Doresc să mulțumesc membrilor firmei OpenJobLine pentru încrederea acordată, pentru susținere și pentru că lucrez că angajat calificat în domeniul meu în Germania. Pentru a ajunge aici am trecut prin multe experiențe de neuitat și de asemenea am susținut examenul de limbă nivelul B2 pe care l-am promovat. După promovarea examenului mi s-a oferit un loc de muncă în Germania, la o reședință de bătrâni, Seniorenzentrum Haus Phönix am Roggenbergin Lichtenau, Bayern. Condițiile de muncă sunt bune. Colegii sunt prietenoși,înțelegători și le place foarte mult muncă în echipă.Pentru a fi apreciat de angajator trebuie să fiți devotați meseriei voastre. Să nu uitați niciodată definiția Asistentului Medical și să respectați în îngrijirea celor aflați în suferință cele 14 nevoi fundamentale ale ființei umane. Mulțumesc încă o dată membrilor firmei OpenJobLine, iar celor interesați vă doresc mult succes.

Andreea Țupa
- Botoșani
plecare Octombrie 2018, acum în Seniorenzentrum Haus Phönix am Roggenbergin, Lichtenau
d

Când am decis să apelez la firma OpenJobLine, m-am bazat pe experiență celor care plecaseră deja în Germania și care ne-au împărtășit experiențele lor acolo. Am urmat cursul de germană gratuit, am făcut peste 700 de ore. Pe mine m-a ajutat faptul că orele de germană erau la clasa și nu online, învăț mai bine așa, cu profesorul și colegii lângă mine, este altă atmosfera. După examenul de B2 am plecat în Germania unde mi s-a făcut recunoastrea destul de repede și am putut lucra astfel aproape imediat că asistent medical generalist.Aici am întâlnit colegi amabili care nu m-au trata că pe o străină. În plus, lucrez împreună cu prietenă și colegă mea din Galați, Petronela. Îmi place că aici oamenii vin relaxați la serviciu, nu cum am văzut de multe ori acasă. Un sfat, dacă se poate: oamenii te ajută, dar tu trebuie să ceri ajutor mai întâi, să fii comunicativ și muncitor.

Gabriela Roșca
- Galați
plecare martie 2019, acum în Seniorendienste Neckartal, Offenau

Formular
de Înscriere